Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Power


Yes! Ik heb mijn praktijkexamen Power Yoga Level 1 gehaald! Ik vond het nog best even spannend. We hadden een leuk examengroepje en kregen achteraf een compliment over hoe wij elkaar steunden. Waarom ook niet? Je bent allemaal licht gespannen zodra het woord ‘examen’ valt. En je gunt het elkaar toch ook. Nu mag ik werken aan mijn portfolio. Nog meer lessen volgen, observeren, boeken lezen, verslagen schrijven en nog veel meer. Heb er zin in. In september ga ik naar level 2. En daarna moet ik nog 2 modules volgen, voordat ik de 200 uur heb. Elke module heeft een theoriegedeelte en een praktijkexamen. Ik leer veel, hoewel sommige onderdelen ook een herhaling voor me zijn. Ik vind wel dat ze iets meer aan de filosofie van yoga mogen besteden i.p.v. vooral het fysieke gedeelte, maar ik hoop dat daar in de volgende levels en modules meer aandacht voor is. In O&D(2) van NRC (18 juni 2016) stond een artikel van Edith Molenbroek over bewijs m.b.t. helende kracht van yoga. Hoewel er niet heel sterk wetenschappelijk bewijs te vinden is m.b.t. effecten van yoga, zeker niet in relatie tot andere vormen van bewegen, voelen mensen zich over het algemeen wel beter door- of na het volgen van (lessen in) yoga. Zij pleit o.a. voor meer onderzoek naar therapeutische effecten van yoga, maar ook voor verdere professionalisering van yogadocenten. Zij heeft gelijk dat bijvoorbeeld op het punt van benaming van yogastijlen het nu een Wilde Westen is. Bovendien lijkt het dat iedere yogadocent er toch een beetje zijn eigen draai aan geeft. Ik herken het, maar dan ook vanuit de dans. Moet daar ook geen professionalisering in komen? Weten mensen in deze tijd echt nog 10 verschillende dansstijlen te benoemen en te herkennen? En hoe zit het met de professionalisering van dansdocenten? Als de effecten positief zijn (bewezen effectief) bij bewegen door o.a. het volgen van lessen in welke vorm of stijl dan ook, moeten die lessen natuurlijk ook op een verantwoorde manier worden gegeven, anders ben je straks nog verder van huis. Ik bedoel maar…we hebben nog een lange weg te gaan. Zeker als het gaat om professionalisering& kwaliteit.

Recente berichten


Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.