Blogs

Hieronder vind je mijn blogs. Over mijn avonturen in de wereld van dans, kunst, onderwijs en bruiloften. Ook vind je tips mbt de honeymoon (leuke reizen) de openingsdans en jullie huwelijksfeest! Ik post maandelijks.

Loslaten


Afgelopen weekend ben ik begonnen met module 2 van mijn Yoga-Opleiding. Dat is leuk, want nu mag ik veel meer verbinding -en dus dans- toevoegen. In de eerste module was alles nogal recht, voorgeschreven en strak. Nu volgt meer ‘flow’. Alles wat ik eerst moest afleren, mag ik nu weer meenemen. Dat is ook verwarrend soms, maar toch ook fijn. Alleen muziek is nog niet toegestaan op het examen. Ik merk dat ik nogal worstel met yoga in het algemeen. Daar waar we in de dansles al snel iets te ver vinden gaan bij recreanten (volwassenen) gaat de yoga vanuit een andere filosofie veel verder. Ik leer dus veel. Ik leer dat ik mij soms te verantwoordelijk voel en dat ik niet altijd overal verantwoordelijk voor ben. Ik leer dat je verder kunt gaan in fysieke begeleiding, dat als men iets voelt in het lichaam dat het niet meteen een ernstige waarschuwing is en dat het menselijk lichaam meer aan kan dan ik soms denk. Ik leer dat mijn verzet niet altijd helpt, want dat is het tegenovergestelde van overgave. Tegelijkertijd kan ik mijn opgedane kennis niet zomaar uitschakelen. Vind ik soms dat er onverantwoord les wordt gegeven (ik heb mij voorheen aangemeld bij meer dan 1 yogaschool). En ik ben het ook eens met mijn fysiotherapeut; Ik twijfel bij een aantal docenten of zij wel genoeg weten van het menselijke lichaam en hoe om te gaan met blessures. Natuurlijk niet bij mijn eigen yogadocenten- die vertrouw ik- maar heel eerlijk, de meeste van mijn docenten hebben een HBO dans-of sportopleiding (docentenrichting) afgerond voordat zij zich overgaven aan de yoga. Ik vind een vooropleiding en (bij)scholing nogal belangrijk. Je kunt immers 4 jaar anatomie (om maar eens iets te noemen) niet vergelijken met een aantal weken. Daarnaast mis ik de filosofie van de yoga in de opleiding, maar ik ben het wel eens met de volgorde. Je moet ergens beginnen. Gelukkig heb ik hierna nog 2 modules voordat ik de 200 uur heb en vanuit die minimale basis kijk ik weer verder. Ik heb nog veel te doen. Eerst maar eens concentreren op deze module.

Recente berichten


Coach 23 april 2024
Lapland 05 maart 2024
Klokkenluider 02 februari 2024
Weimar 20 december 2023
Ballerina 28 november 2023
Hey, Mister, DJ, 31 oktober 2023
Saint-Tropez 18 september 2023
All over the world 04 augustus 2023
Radio & Tv 03 juli 2023
Zelf 31 mei 2023
Mooi 01 mei 2023
Raak 21 maart 2023
Surprise party 20 februari 2023
Zwitserland 23 januari 2023
NRC 28 november 2022
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat de website goed wordt weergegeven. Als u verder gaat op deze website stemt u hiermee in. Lees meer in de privacy policy.