Dancer


Een tijdje terug zag ik de prachtige documentaire Dancer op Tv geregisseerd door Steven Cantor (2Doc, Het uur van de Wolf.) Sergei Polunin uit Oekraïne werd de jongste solist van The Royal Ballet in Londen ooit. Maar hij begon klein. Zijn moeder zag zijn talent en bracht hem overal naar toe. Zijn familie moest in het buitenland werken om van alles te bekostigen.
Zijn ouders raken elkaar uiteindelijk kwijt.
Al vanaf jongs af aan voelt deze danser de druk om het waar te maken. Maar er zit ook een tegenstelling in, want hij is een danser. Hij kan niet anders. Het begint met heel veel talent. Maar dansers hebben daarnaast het gevoel dat ze moeten dansen. Ondanks alle pijn.
Ook al had hij veel talent en werd hij aangenomen in Londen- waar zijn moeder hem op jonge leeftijd moest achterlaten- hij trainde nog altijd meer dan anderen en nog vaker. Dus talent alleen is niet genoeg. Ook discipline is vereist. En wilskracht. Het gevecht met jezelf (lichamelijk en mentaal) is misschien nog wel het moeilijkste gevecht. Mooi om ook de beelden van vroeger te zien. Maar ook triest om te zien dat het plezier langzamerhand afneemt. De zorg en de druk nemen toe. Zo erg dat hij voorgoed afscheid wilt nemen van de danswereld. Ondanks alle succes en erkenning en aanzien. Dat is pijnlijk, vooral voor zijn moeder. De opoffering was immers groot. Echter, je begrijpt beiden; Zijn moeder en familie (omdat ze het talent zagen en/of daarin gestuurd werden, omdat ze betere kansen voor hem wilden dan voor zichzelf). Maar je begrijpt de solist ook. De training, de prestatiedruk, de inzet, dag in dag uit. Het feit dat je het talent hebt betekent bijna altijd dat je het dan ook maar moet willen. Hij wordt uiteindelijk niet gelukkig op het podium. Sergei Polunin danst om afscheid te nemen op het nummer 'Take me to church' van Hozier. Choreografie Jade Hale-Christofi, regie David LaChapelle. Het wordt een enorme hit op Youtube.
De vraag is of hij weg kan blijven van de dans en het podium...Waarschijnlijk niet.

Curaçao


Net terug van een heerlijke zonnige vakantie op Curaçao. Het is even vliegen, maar dan heb je ook wat. Gelukkig vlogen we rechtstreeks met een betrouwbare maatschappij op een normaal tijdstip, ondanks dat we voor een all in pakket bij een reisorganisatie hadden gekozen. Alles was geregeld, maar

lees meer  

Wedding Party


Het weekend van 9 september waren we uitgenodigd voor een (post) wedding party van onze goede vrienden in de UK. We hebben er meteen een weekendje weg van gemaakt. We vertrokken op vrijdag al. En ondanks dat het vrijdag regende hadden we zaterdag (DE grote dag) prachtig weer. We hadden een leuke bed en breakfast geboekt op loopafstand

lees meer  

Bewegen


De afgelopen weken werden we overspoeld door artikelen over bewegen. De Gezondheidsraad adviseert meer te bewegen. En beter en vaker. Het verkleint het risico op ziekten en depressiviteit. schrijft de raad volgens de NOS. Volwassenen moeten minstens twee keer per week (2,5 uur) bewegen. Denk hierbij aan:

 

lees meer  

Muziek 2017 deel 3


Omdat ik dit jaar zoveel leuke en nieuwe nummers heb gehoord, een extra blog over muziekkeuzes.
Op deze nummers heb ik de afgelopen tijd een openingsdans mogen maken:

lees meer  

Recente berichten


Dancer 19 oktober 2017
Curaçao 08 oktober 2017
Wedding Party 22 september 2017
Bewegen 04 september 2017
Muziek 2017 deel 3 17 augustus 2017
Beloning 05 augustus 2017
Vrijgezellenfeest (vegan) 21 juli 2017
Een (zater)dag 05 juli 2017
Stoer 19 juni 2017
Mijn ervaring, jullie inzet 01 juni 2017
Muziek 2017 deel 2 18 mei 2017
Yin is in 03 mei 2017
Avondje uit 18 april 2017
Controle 01 april 2017
Muziek 2017 deel 1 15 maart 2017
Interview 01 maart 2017
Video 14 februari 2017
La La 01 februari 2017
Londen en meer 13 januari 2017