Zaterdag 05 Januari 2019

We zijn net terug van 5 dagen Krakau. Wat fijn dat we daar Oud & Nieuw konden vieren. Het is een mooie oude stad met natuurlijk heel veel geschiedenis. Je kunt alles lopen, als je daarvan houdt tenminste. Begin op de Grote Markt bij de 16eEeuwse Lakenhal. En wat fijn voor ons dat juist daar de Kerstmarkt vanzelf de Nieuwsjaarsmarkt werd met kraampjes vol lekkernij zoals glühwein en wafels, maar ook omringd door Kerstbomen, lichtjes en veel gezelligheid. Op het Plein staat de Mariakerk gebouwd in de 13e eeuw. Ook een hele mooie kerk om te bezoeken is de Franciscanenkerk, via een stadswandeling die je zelf kunt doen-> vooral ophalen bij Tourist Information! Via de Oude Stad kom je bij de stadspoort, sinds de 14e eeuw de toegang tot de stad. Vanaf die eeuw lieten de Poolse Koningen zich kronen in de Wawelkathedraal. Prachtig om te bezoeken, bij de burcht. Ook een bezoekje waard is de oud(st)e Universiteit waar Copernicus studeerde. Boek een tour met een Engelse gids, het duurt ongeveer 40 minuten en je leert dan ook wie er nog meer studeerde. Uiteraard mag je Leonardo da Vinci’s ‘Dame met de Hermelijn’ niet missen, tijdelijk in het Nationaal Museum. Breng een bezoek aan de Joodse Wijk Kazimierz en bezoek de Oude Synagoge en ga daarna lunchen.   Ook hebben we 2 films bezocht zo’n beetje aan het eind v.d. middag/begin v.d. avond- gewoon Engels gesproken- waaronder de muziekfilm over Queen. Bij het bioscoopje bij het plein Rynek Główny zit een leuke kelder/bar met dezelfde naam als de bioscoop. Wist je trouwens dat je op maandag vrijwel overal korting krijgt, bijvoorbeeld bij films, ontbijt, musea, etc.? En het is al niet duur daar! Voor lekker eten raden wij de volgende restaurants aan: Dynia (goed eten), Veganic (voor de veganisten onder ons), bij Oma Malina-> U Babci Maliny (in de kelder, Pools eten, betaalbaar. ) Wel even op Tripadvisor lezen hoe je daar precies moet komen… En loop eens een Pools lunchtentje binnen naast de Konditorei voor een soepje. Op de laatste avond genoten wij van Jazz in de kelder van Piec Art Acoustic Jazz Club, maar er zijn meerdere clubs! Op Oudejaarsavond zijn we eerst naar de film gegaan (A star is born). Daarna hebben we (laat!) gegeten bij een Pools restaurant, toen drankjes gedronken in een gezellig Café vlakbij de Grote Markt en daarna naar het Grote Plein. Let op, als je net zo klein bent als ik en je houdt niet van een menigte ga dan een beetje achteraan staan, want het is druk bij het aftellen en vooral daarna. Leuk dat er ook vuurwerk en een lichtshow was. Wij vinden Krakau echt een aanrader! Er heerst een vriendelijke sfeer.

Wil je meer informatie:

https://www.bezoekkrakau.nl/over-krakow/

Bron (oa): ANWB EXTRA (gids) Krakau

 

Zondag 16 December 2018

Mijn favoriete tijd van het jaar komt er weer aan. De boom staat weer, de lichtjes gaan aan, er is een hoop gezelligheid en ik kijk terug op het jaar. Ik heb weer mooie testimonials, video’s, foto’s en bedankjes mogen ontvangen van tevreden bruidsparen.

Lees meer

Zaterdag 01 December 2018

Een goede fysio is goud waard. Maar voorkomen is beter dan genezen. Dat betekent verantwoord lesgeven als je iets overbrengt. Kennis en vaardigheden zijn dan niet weg te denken. Vragen naar blessures en weten wat je dan moet doen en laten is ook belangrijk. En als je niet op alles een antwoord hebt,

Lees meer

Zondag 11 Novermber 2018

Fijn op bezoek geweest bij vrienden in Luxemburg Stad. ‘S Avonds lekker gegeten. Wat wonen ze daar mooi. Het is een leuke trip daarheen en met de auto prima te doen. Ik moet wel zeggen, in een dag heb je de stad wel bekeken maar het is wel leuk. Aan de rand liggen

Lees meer

Dinsdag 16 Oktober 2018

Afgelopen weekend zijn wij naar ‘n avondvullende ballet geweest; La Dame Aux Camélias, uitgevoerd door Het Nationale Ballet in het Muziektheater. Choreografie: Neumeier. Muziek: Chopin. Gedanst door: Igone de Jongh en Daniel Camargo. En waarom raakt dit ballet zo? Vanwege o.a.

Lees meer

Recente berichten


Krakau 05 januari 2019
Wonderful time 16 december 2018
Gedeelde verantwoordelijkheid 01 december 2018
Luxemburg 11 november 2018
Perfectie 16 oktober 2018
Sterren van de jaren '80 29 september 2018
Bewegend onderwijs 14 september 2018
Jurk 29 augustus 2018
Valencia 13 augustus 2018
DJ 31 juli 2018
Muziek en Dans 19 juli 2018
Real love 03 juli 2018
Yoga examen 17 juni 2018
Sprookje 31 mei 2018
Muziek 2018 deel 1 15 mei 2018
Werk 01 mei 2018
Artiest 17 april 2018
Voorjaar 02 april 2018
Vertrouwen 12 maart 2018
Dans 19 februari 2018
Kleur 03 februari 2018
Nieuw 16 januari 2018